Sådan lever du længere ved at dyrke yoga

Ældre kvinde der dyrker yoga
Sådan lever du længere ved at dyrke yoga
Henrik Andersen
-
15/12/2023
-

Den ene dag er opskriften til det lange liv et glas rødvin om dagen, den næste dag er det sociale relationer og pludselig er det mindfulness og meditation.

Det er ikke helt til at vide, hvad der virker eller ikke virker. Men én ting er sikkert; at dyrke yoga regelmæssigt kan have mange fordele for dit helbred og bidrage til at forlænge dit liv.

Læs med her, og få styr på nogle af de faktorer der har indflydelse på vejen til et langt og sundt liv med yoga som hovedfokus. Vil du gerne være med til at trække gennemsnitsalderen i verden op, så læs med her.

Krop og sind er ét i yoga

Generelt set er der bred enighed om én ting; kroppen skal plejes og holdes i gang. Udover at holde konditionen i gang, hvor du får pulsen op, bør du også holde kroppen fleksibel. Med yoga og pilates holder du dine led smidige, så du mindsker chancen for alvorlige skader, hvis du falder. 

Når du passer på din krop gennem en aktiv livsstil vil du forbedre dine chancer for at blive ældre. Det styrker dit hjerte og kredsløbssystem, forbedrer din muskelstyrke og fleksibilitet. Motion er ikke kun godt for ens fysiske helbred, men også for ens mentale velvære.

Det kan forbedre dit humør, reducere stress og øge din mentale skarphed, da hjernen frigiver endorfiner ved motion. Disse endorfiner kan give én en følelse af glæde, velvære og eufori.

Derudover er yoga også med til at reducere stressniveauer. Kronisk stress er forbundet med en række helbredsproblemer, herunder hjertesygdomme, og ved at reducere stress kan yoga potentielt bidrage til bedre sundhed og længere levetid.

Kosten er en vigtig del af vores sundhed

Kosten spiller også en afgørende rolle for ens sundhed og velvære. En sund og afbalanceret kost er afgørende for at opretholde en god fysisk og mental tilstand og kan bidrage til et langt liv.

Samspillet mellem kost og yoga kan have synergistiske effekter på både fysisk og mental sundhed. Mens yoga fokuserer på fysisk aktivitet, fleksibilitet og stressreduktion, spiller kost en afgørende rolle i at give kroppen de nødvendige næringsstoffer for at fungere optimalt.

Yoga indebærer også ofte en forøget bevidsthed om kroppen og dens behov. Dette kan føre til mere opmærksomhed på kosten, hvilket kan resultere i sundere spisevaner.

Desuden kan mange yogapositioner og åndedrætsøvelser styrke mavemusklerne og forbedre fordøjelsen. Samtidig kan en kost rig på fibre og sunde tarmbakterier fremme en sund tarmfunktion, hvilket er vigtigt for immunsystemet og den overordnede sundhed.

Selvom kost og yoga kan være gensidigt understøttende, er det vigtigt at forstå, at de udgør en del af en bredere sund livsstil.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!